Onze commissie op het onderhoud van Ubike fietsen is verlaagd van 5% naar 0%.

donderdag 15 juni 2023

Bij Ubike zijn we voortdurend op zoek naar manieren om onze samenwerking te verbeteren en uw bedrijf te ondersteunen.

We leven in een tijd waarin de inflatie de prijzen van goederen en diensten voortdurend opdrijft. Bij Ubike hebben we echter besloten om het tegenovergestelde te doen. We zijn verheugd om uitstekend nieuws aan te kondigen waar je zeker blij mee zult zijn. We hebben besloten om onze commissie voor het onderhoud van Ubike fietsen te veranderen. Dit tarief wordt verlaagd van 5% naar 0%. We hebben deze beslissing genomen om je nog meer te ondersteunen en onze samenwerking te versterken.

Maar ook

Meer communicatie :

We willen van deze gelegenheid gebruik maken om aan te kondigen dat we vanaf nu regelmatiger zullen communiceren. We zijn ervan overtuigd dat communicatie de sleutel is tot een succesvolle samenwerking en we doen er alles aan om je op de hoogte te houden van alle nieuwtjes en updates.

Zie meer

Nieuwe functionaliteit in Planet&You

vrijdag 24 februari 2023

Vanaf vandaag is het mogelijk uw klant in één klik te informeren over de aankomst van zijn fiets per sms en per e-mail !

Uitleg hieronder

1. Digitalisering van de leveringsbon : een tijdwinst voor iedereen

2. Belangrijke herinnering over hangsloten

 

Heeft u vragen of suggesties over dit nieuwe product, neem dan contact met ons op via e-mail op info@ubike.be of telefonisch op 02 626 20 50.

 

Digitalisering van de leveringsbon : een tijdwinst voor iedereen

Goed nieuws ! Voortaan kan u, zodra een fiets klaar is voor levering, uw klant met één klik informeren vanaf uw favoriete platform, Planet&You, via geautomatiseerde e-mail en Sms’en. Deze bevatten een leveringscode dat uw klant u in de winkel communiceert op de dag van de levering. De code geldt als elektronische handtekening en als bevestiging van de goede ontvangst van de fiets.

 

Deze functie vervangt de papieren leveringsbon en versnelt het starten van de leasing: de betaling van de fiets, het beschikbaar stellen van het onderhoudsbudget en de activering van de verzekeringsdekking en bijstand. De hele procedure wordt positief beïnvloed door deze nieuwigheid.

 

Vergeet echter niet de facturen op te laden naar daarvoor bestemde plaats in Planet&You.

 

Belangrijke herinnering over hangsloten :

Er moet altijd een bedrag vermeld zijn in het veld "slot". Als het slot in de fiets is geïntegreerd (bijvoorbeeld een “hoefijzer” slot), moet het van de prijs van de fiets in mindering worden gebracht en in het daarvoor bestemde veld worden vermeld.

Het veiligheidsniveau van de slot moet minstens ART** zijn. Voor fietsen met een bedrag hoger dan € 5.000,00 incl. BTW kost, moet deze ART*** of Sold Secure Gold zijn.

Bedankt voor uw vertrouwen,

 

Het Ubike Team

Zie meer

Nieuwe functie in Planet & You

dinsdag 29 november 2022

Beste Ushop,

 

Goed nieuws, wij hebben een nieuwe functie toegevoegd aan het Planet&You platform.

 

Vanaf vandaag, zullen de facturen en leveringsbonnen online opgeladen worden.

 

Deze functie zal het bezorgen van de documenten vereenvoudigen (zie hieronder).

 

Gedaan met e-mails, nu gebeurd alles online op één plek.

 

Voor al uw vragen over het opladen van facturen en leveringsbonnen, gelieve ons te contacteren per e-mail naar info@ubike.be of 02 626 20 50.

 

Tot binnenkort op de fiets.

Het Ubike team

 

Zie meer

Niew hotline : +32 (0)2 626 20 50

donderdag 18 november 2021

Beste Ushop,

Vanaf nu hebben we slechts één telefoonnummer: +32 (0)2 626 20 50.

Wij willen u er echter aan herinneren dat u, voordat u telefonisch contact met ons opneemt, eerst de Support-sectie dient te raadplegen op het Planet&You platform.

U vindt er de antwoorden op de meeste gestelde vragen. Als u het antwoord op uw vraag toch niet vindt, staat ons team voor u klaar van maandag tot donderdag van 9 tot 18 uur en op vrijdag van 9 tot 16 uur.

Dank u voor uw medewerking,

Tot ziens,

Jouw Ubike Tribe.

Zie meer

Goed niews om het einde van 2021 in te zetten: er gaan 5 nieuwe fietsplannen van start

dinsdag 12 oktober 2021

Wie zijn de bedrijven achter deze nieuwe Ubike fietsplannen?

 

- Solvay

Als wereldleider op het vlak van materialen, chemische producten en oplossingen brengen zij verbeteringen voor vliegtuigen, auto’s, batterijen, slimme en medische toepassingen en water- en luchtbehandeling, om een antwoord te bieden op industriële, maatschappelijke en ecologische uitdagingen.

De Solvay-groep werd meer dan 150 jaar geleden, in 1863, opgericht in België. In België heeft de groep meer dan 1.100 medewerkers, verspreid over 5 industriële sites (Bruxelles, Anvers/Zandvliet, Jemeppe-sur-Sambre, Kallo-Beveren, Oudenaarde en Walcourt) en de hoofdzetel (Headquarters), Solvay Campus in Brussel, waar ruim 900 mensen werken.

- Cofidis

Sinds 1985 zij eenvoudige financiële oplossingen aan te bieden: leningen, kredieten en verzekeringen

Ongeveer 420 werknemers, waaronder meer dan 200 adviseurs, zijn in Doornik gevestigd.

- Servauto

Zij zijn een dochteronderneming van TotalEnergies Belgium en beheren meer dan 80 tankstations in België. U vindt ze op de autosnelwegen, in de stad en op de Belgische wegen waar u wordt verwelkomd door een van hun 1.100 medewerkers.

- Bel V

Bel V, filiaal van het FANC (Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle), is belast met de uitvoering van de reglementaire controles en veiligheidsevaluaties in de belangrijkste Belgische nucleaire installaties. Bel V werkt eveneens mee aan de noodplannen die in werking treden in geval van een nucleaire of radiologische noodsituatie. Zij zijn internationaal actief via diverse contacten (buurlanden, buitenlandse veiligheidsoverheden, internationale organisaties zoals de EC, OESO of IAEA).

- Stanley/Stella

Sinds 2012 levert Stanley/Stella een collectie kleding aan een netwerk van officiële retailers, waaronder specialisten op het gebied van textielbranding, evenementenbureaus en experts op het gebied van promotionele artikelen.

De onderneming heeft haar hoofdzetel in Brussel en telt ongeveer honderd werknemers. 

 

Nog enkele nuttige tips:

- We kunnen geen sms-berichten verwerken die op het Ubike-nummer zijn ontvangen. Nr toevoegen?

- Elke annulering van een bestelling, zelfs zonder kosten, moet wachten op het akkoord van Ubike alvorens te worden uitgevoerd.

- De leveringstermijnen moeten strikt worden nageleefd, opgevolgd en bijgewerkt op het Planet & You-platform zoals ze op de bestelbonnen staan. Zo verbeteren we samen de klanttevredenheid.

- Er staat steeds interessante en praktische informatie in onze FAQ zone. Vergeet niet de informatie in de FAQ te lezen. U zult veel antwoorden op uw vragen vinden.

- Herstellingen in het kader van een verzekeringsdossier moeten steeds aan Ctec gefactureerd worden zodra de reparatieovereenkomst van de maatschappij ontvangen is. Zoals u weet blijft Ctec Mobility Solutions onze legale entiteit en is Ubike enkel een commerciële naam.

- Voor Van Breda bestanden = Van Breda en Bank Van Breda bestanden = Athlon begrijp ik niet zo goed

Zie meer

CTEC = UBIKE

donderdag 16 september 2021

Ctec wordt ... Ubike!

Wat we wel wisten, was dat we u als centraal element wilden: de 'U' is waar we het omheen gebouwd hebben. "U" als de Ushop, aan wie wij het directe contact met onze klanten toevertrouwen. En 'U' als de werknemers die uw winkels bezoeken, van wie we willen dat ze volledig ontspannen op de Belgische fietspaden rijden.

We konden natuurlijk niet langer wachten: daarom stel ik u met trots onze nieuwe naam en positionering voor : veuillez cliquer ici

 

Ook ons Team, onze Tribe, blijft zich ontwikkelen: er zijn nu bijna 20 mobiliteitsenthousiastelingen, met name fietsexperts, die volledig tot uw beschikking staan voor de voortzetting van onze uitstekende samenwerking.

 

Onze naamswijziging is louter commercieel: onze administratieve en juridische entiteit blijft C-tec Mobility Solutions srl.

 

Heeft u nog vragen? Zo ja, aarzel dan niet om deze e-mail te beantwoorden met uw vragen of om uw gebruikelijke contactpersoon te bellen.

 

Nogmaals bedankt voor uw vertrouwen en tot ziens,

 

Michel,

 

CEO van Ubike.

Zie meer

DETIFY = gloednieuw fietsleasing product voor KMO’s.

dinsdag 12 januari 2021

DETIFY = gloednieuw fietsleasing product voor KMO’s.

 • Komt een medewerker bij jullie binnen en vindt u de naam van de firma niet terug in uw dashboard ? Kijk in het menupunt Detify !
 • Is de KMO nog geen Ubike klant ? Nieuwe aanvragen zijn altijd welkom! Richt de klanten naar www.detify.bike
 • Vragen ? detify@ubike.be of +32 (0)470 75 68 27
Zie meer

NIEUWS! ING kiest voor een doorlopende plan vanaf 1/1/2021

woensdag 4 november 2020

Beste wensen!

 

Wij starten het nieuwe jaar met goed nieuws! ING heeft besloten vanaf 1/1/2021 met een doorlopende plan te werken.
De leveringen voor de bestellingen geplaatst vanaf 1/1/2021 kunnen onmiddelijk geleverd worden.

Zie meer

ING opent haar 4de Flexplan Van 20/10 t.e.m. 21/11! 

dinsdag 13 oktober 2020

•    Offertes in Planet & You vanaf dinsdag 20/10/2020

•    Levering vanaf 1/1/2021

•    Budget: 5000€ voor alle niet-speed bikes / 7000€ voor speed bikes (incl. BTW).

•    Wederzijds engagement:
1.    Offerte ingegeven in Planet & You = Fiets 5 dagen gereserveerd voor de werknemer 
2.    Ubike vraagt aan de werknemer/werkgever om de offerte binnen de 3 dagen te valideren.

•    Slot inbegrepen in de configuratie van de fiets?

      Dan moet de waarde daarvan ook minimum 84,7€ incl. BTW zijn.

      In Planet & You:
      1.    Houdt u de prijs van dat slot af van de " AV  van de (e-)fiets "
      2.    Telt u dezelfde prijs weer op bij "Verplicht slot"
      Op de factuur vermeldt u de prijs én het type slot, als garantie voor de verzekering.
     
NIEUW: Flexplan leasingcontracten van ING zijn nu automatisch gedekt door de verzekering Fiets 2

U vindt alle nuttige info over Fiets 2 in de FAQ van Planet & You (menupunt “support”). 

Alvast bedankt om rekening te houden met bovenstaande regels en de werknemers van ING weer met open armen te ontvangen
Nogmaals: uw vakmanschap maakt het verschil in hun zoektocht naar de perfecte (elektrische) fiets. 

Vriendelijke groeten en tot binnenkort!

Voor het Ushop Team, 
Daphne & Wouter.

Niet vergeten: Onze Ubike-ploeg is er voor JULLIE!

Vragen i.v.m. het ingeven van een offerte, afhandelen van een bestelling of facturatie?
Wij zijn bereikbaar op 0470 75 68 27 en info@ubike.be

Zie meer

JOBAANBIEDING: (Junior) SALES EXECUTIVE

maandag 21 september 2020

Ubike is op zoek naar een Dynamische (Junior) Sales Executive Belux met sterke ondernemersvaardigheden.

Ken jij deze nieuwe toekomstige collega? 
Stuur hem of haar dan zeker onderstaande vacature door! 

https://www.genius-people.com/jobs/en_US/dynamic-sales-executive-belux-with-strong-entrepreneurship-skills/UW44aTZSSnJUNXl5Ym0yTWpncGJ5QT09/

Voor het Ushop Team, 
Daphne & Wouter.

Zie meer

Ubike lanceert Detify

donderdag 3 september 2020

België KMO-land!
Daarom lanceert Ubike vandaag speciaal voor alle KMO’s een gloednieuw product:

Detify

Wat is “Detify” precies? 

 • Detify staat voor Dear Employer / Employee This Is For You. 
 • Concreet kunnen KMO’s dankzij Detify zeer snel en eenvoudig een Fietsplan opstarten bij Ubike en hun werknemers in uw Ushop een (elektrische) fiets, (e-)cargobike, speed pedelec of e-step aanschaffen!
 • Detify werd 100% door Ubike zelf ontwikkeld en is toegankelijk voor alle Ushops, via Planet&You. Geen extra kosten, geen nieuwe voorwaarden.

De interesse is zeer groot, dus lijst van bedrijven achter de Detify link in Planet&You zal gestaag groeien!

Hoe werkt dit nu net voor mij als Ushop?

 • Detify is geïntegreerd in ons vertrouwde Planet&You-platform en wordt automatisch actief voor alle Ushops.
 • De werkwijze is kinderspel: U klikt in Planet&You op de button “Detify” en selecteert de werkgever of het bedrijf van de klant die zich bij u aanmeldt.
 • De rest van de procedure is dezelfde als voor de “klassieke” Fietsplannen van onze andere bedrijven!

Wij zijn er zeker van dat er met de lancering van Detify dus nog een warme herfst voor de deur staat bij onze Ushops! Ontvang de Detify-klanten dus met open armen en laat uw vakmanschap het verschil maken in hun zoektocht naar de perfecte (elektrische) fiets.

Vriendelijke groeten en tot binnenkort!

Voor het Ushop Team, Daphne & Wouter.

Zie meer

Firmenich gaat voor een 2de Fietsplan, van1 t.e.m. 30 september!

vrijdag 28 augustus 2020

Net als in 2019 doet Firmenich ook dit jaar weer beroep op Ubike als betrouwbare partner voor hun 2de Fietsplan.

Dit bedrijf, actief in de ontwikkeling en productie van smaken en geuren voor de voedingsmiddelenindustrie, is gevestigd in de regio Louvain-La-Neuve en heeft 250 werknemers in dienst die verspreid over heel België wonen.

Ook u krijgt dus mogelijk een of meerdere werknemers van Firmenich over de vloer! 

Vanaf medio september komen de 2500 leden van Wibee ook in aanmerking voor een leasingfiets via Ubike! Meer info daarover binnenkort.

Ontvang de werknemers van Firmenich met open armen en laat uw vakmanschap het verschil maken in hun zoektocht naar de perfecte (elektrische) fiets. 

Vriendelijke groeten en tot binnenkort!
Voor het Ushop Team, Daphne & Wouter.

Niet vergeten: Onze Ubike-ploeg is er voor JULLIE!
Vragen i.v.m. het ingeven van een offerte, afhandelen van een bestelling of facturatie?
Wij zijn bereikbaar op 0470 75 68 27 en info@ubike.be.
 

Zie meer

Start: MSF Supply (01/08), STOP: Carmeuse, Brutélé & ING

vrijdag 17 juli 2020

MSF Supply opent een doorlopend Fietsplan vanaf 01/08! 

Mooi nieuws uit de wereld van de humanitaire hulp: MSF Supply opent samen met Ubike een Fietsplan voor hun werknemers.

Deze in 1989 opgerichte coöperatieve onderneming staat in voor de aankoop, opslag en levering van medische apparatuur, logistiek en medicijnen voor de missies van Artsen Zonder Grenzen.

Ontvang de werknemers van MSF Supply met open armen en laat uw vakmanschap het verschil maken in hun zoektocht naar de perfecte (elektrische) fiets.

Vriendelijke groeten en tot binnenkort!

Voor het Ubike tribe, Daphne & Wouter.

Niet vergeten: Onze Ubike-ploeg is er voor JULLIE!

Vragen i.v.m. het ingeven van een offerte, afhandelen van een bestelling of facturatie?
Wij zijn bereikbaar op 0470 75 68 27 en info@ubike.be.

Zie meer

En hop, nog 2 fietsplannen erbij: Elia & Carmeuse!

donderdag 2 juli 2020

Elia steekt de stekker erin vanaf 03/07!

Dat elektriciteit een steeds vitalere rol speelt in de manier waarop wij ons allen A naar B verplaatsen was u in deze tijden waarin iedereen een elektrische fiets wil vast niet ontgaan.

Maar wie zorgt er nu net voor dat die opgewekte stroom elke dag van de producent naar de distributienetten wordt vervoerd, zodat zij die op hun beurt tot bij het stopcontact van de gebruiker wordt gebracht?

Dat is de rol van Elia, de beheerder van het Belgische transmissienet voor elektriciteit.

Ubike is dan ook trots om samen met Elia en onze Ushops een reële bijdrage te mogen leveren aan een duurzamere toekomst!

Vanaf vrijdag 3 juli opent Elia een doorlopend Fietsplan voor +/- 700 kaderleden.

………………

Carmeuse opent Fase 2 van zijn Fietsplan van 1 tot 20/07

Na de 1ste Fase van het fietsplan voor de kaderleden (04/2020), komen in Fase 2 ook de bedienden en arbeiders van Carmeuse in aanmerking voor een leasingfiets – of e-step.

………………

BEDANKT om alle de werknemers op een professionele manier te begeleiden. Uw zaak is het waard! 

Vriendelijke groeten en tot binnenkort!
Daphne & Wouter van het Ushop Team

Niet vergeten: Onze Ubike-ploeg is er voor JULLIE!
Vragen i.v.m. het ingeven van een offerte, afhandelen van een bestelling of facturatie?
Wij zijn bereikbaar op
0470 75 68 27 en info@ubike.be.

Zie meer

Woon-werkverkeer aan lichtsnelheid bij Brutélé (VOO). Plan van 22/06 t.e.m. 24/07

maandag 22 juni 2020

Wie flitst er binnenkort aan (bijna) lichtsnelheid van huis naar het werk en omgekeerd?

Het zijn de werknemers van de intercommunale Brutélé!

Beter bekend onder de merknaam VOO, verzorgt dit bedrijf in 24 Waalse en 6 Brusselse gemeenten de digitale telecommunicatie en het televisieaanbod. Het biedt daarnaast gediversifieerde diensten aan een immer groeiend klantenbestand van niet alleen particulieren, maar ook bedrijven, grote institutionele klanten en alternatieve operatoren. 

Om naast de bandbreedte ook de snelheid dagelijkse verplaatsingen gevoelig op te op te krikken, hebben een kleine 300 werknemers van deze in Elsene gevestigde telecomspeler van 22/06 t.e.m. 24/07 recht op de aanschaf van:

 • een (al dan niet elektrische) klassieke fiets, racefiets, MTB, cargobike of vouwfiets
 • speed pedelec 
 • e-step
 • mét alle soorten accessoires (geen uitsluitingen)
 • zónder limiet op de aankoopprijs! 

Een offerte ingeven is dus letterlijk een kwestie van enkele muisklikken voor Brutélé en bovendien kan u de fietsen onmiddellijk na de validatieprocedure leveren.

Jullie weten het: onze ploeg is er voor JULLIE!

Vragen i.v.m. het ingeven van een offerte, afhandelen van een bestelling of facturatie?

Wij zijn bereikbaar op 0470 75 68 27 en info@ubike.be.

 

 

Zie meer

Meer fietsplannen… met wat meer ademruimte!

vrijdag 19 juni 2020

Respect!

Eerst en vooral: Respect voor jullie inzet van de afgelopen weken!

We merken uit de dagelijkse feedback van onze klanten en hun werknemers dat het professionalisme van de Ushops heel duidelijk wordt geapprecieerd.

Daarom, in naam van hen en van Ubike: Bedankt!

Meer fietsplannen*… maar met wat meer ademruimte

 • Om jullie en de werknemers van ING wat meer ademruimte te geven werd er beslist om Flexbike van ING te verlengen tot 25/07/2020.
 • Het 2de fietsplan van Business & Decision (gestart op 10/06) is doorlopend open.
 • Het fietsplan van onze nieuwe klant Brutélé opent van 22/06 t.e.m. 24/07.
 • En ook bij Bellerose begint eind volgende een week continu plan.

*Leer onze klanten beter kennen  https://planetandyou.be/nl/nieuws !

Enkele tips om het jullie makkelijker te maken 

 • Eén offerte in Planet&You, en enkel als de werknemer heeft beslist om de fiets daadwerkelijk te nemen.

Werknemers hebben toegang tot een simulatie-tool van hun werkgever om het maandelijks leasingbedrag te berekenen. U kan hen hiervoor de prijs van een fiets + bebat + slot + accessoires meedelen.

Het is dus niet nodig om meerdere offertes aan te maken in Planet & You ter vergelijking.

 • Voorkom dat offertes later moet worden aangepast. Enkele tips

1) Details van de prijs:

Wanneer de fiets kan geconfigureerd kan worden of u zelf een basiselement van een fiets aanpast (bv. zadel, banden), moet u in Planet & You steeds de basisprijs en de supplementen voor elke element van deze configuratie meegeven:

Voorbeeld

 AV  van de (e-)fiets *

4805.8 

Detail van de prijs

Fiets (4500€) + Bosch Kiox Display (101,90€) + Batterij 625 kWh (203,90€)

2) Toebehoren:

Lees steeds aandachtig welke toebehoren de werkgever toelaat en welke niet, zodat u later geen correcties meer moet doen.

3) Het is… erg druk. Maar kijk aub elke dag u mailbox na. Wij corrigeren waar we kunnen zelf foutjes in de offertes om het u te vergemakkelijken, maar af hebben wij daarvoor uw feedback nodig alvorens ze te kunnen goedkeuren. 

En tot slot nog dit: Weet dat onze ploeg er voor JULLIE is!

Vragen i.v.m. het ingeven van een offerte, afhandelen van een bestelling of facturatie?

Wij zijn bereikbaar op 0470 75 68 27 en info@ubike.be.

Zie meer

Ubike & Safran Aero Boosters: Ready for lift off !

dinsdag 2 juni 2020

Beste Ushop,

The sky is the limit, zelfs op de fiets, want onze meest recente klant Safran Aero Boosters spreidt van 02/06 t.e.m. 19/06/2020 de vleugels van zijn fietsplan!

Zo’n 550 kaderleden van deze in Luik gevestigde ontwerper en producent van modules, apparatuur en testcellen voor lucht- en ruimtevaartmotoren (zowel gebruikt in kleine motoren voor de regionale luchtvaart als tot in de Ariane-draagraket!) landen binnenkort dus wellicht ook in uw Ushop.

Uw kans om hén te overtuigen van úw know-how en vakmanschap door hen zonder turbulentie te begeleiden naar de aankoop van een tweewieler waarmee zij zich ook te land gezwind kunnen voortbewegen.

Wat heeft het Fietsplan van Safran u te bieden?

 1. Alle types (elektrische en klassiek) fietsen incl. e-cargo bikes zijn toegestaan (behalve speed pedelecs) …
 2. … alsook een hele resem aan accessoires (helm, slot, pedalen, mand, fietstas, fluo hesje, bagagedrager en spatbord...). Zie Planet & You.

Ter herinnering :

Via Planet & You kan u nog steeds de gegevens van uw verkooppunt die op onze online mapping tool verschijnen eenvoudig aanpassen (contactinfo, verkochte merken, covid-maatregelen).

Nog niet gedaan? Lees dan zeker de tutorial in Planet & You / News.

Zorg ervoor dat uw klanten geen belangrijke info missen!

We kunnen het niet genoeg zeggen:

Bedankt! Voor jullie niet aflatende inzet en de vlotte samenwerking in deze uitdagende tijden. Wij wensen jullie toe dat de maand juni de beloning zal zijn van al het harde werk van de afgelopen hectische maanden.

En zoals steeds… één enkele offerte per werknemers in Planet & You. offertes onderling vergelijken gebeurt buiten het systeem om. Bedankt om hierop te letten.

Tot uw dienst... en tot gauw!

Uw Ubike tribe

Zie meer

Ubike, ING en u: een duurzame samenwerking!

woensdag 27 mei 2020

Beste « Ushop »,

Ubike is duidelijk niet meer te stoppen, want ING hernieuwt voor het derde jaar op rij zijn vertrouwen in ons. Maar het zijn vooral jullie die het weer mogelijk maken dat de +/- 7000 werknemers van de bekende bank van 28/05 t.e.m. 20/06/2020 langs kunnen komen voor een (elektrische) fiets. BEDANKT voor deze samenwerking!

Enkele nieuwigheden:

 1. Ook speed pedelecs worden nu aanvaard
 2. Er is geen opgelegde leveringsdatum meer

Naast Tucrail, Safran Aero Boosters, Carmeuse, Elia en de anderen, heeft ook Business & Decision (opnieuw) beslist om in de maand juni van fietsen voor hun werknemers een prioriteit te maken: De volgende weken hebben dus heel wat goed nieuws voor ons in petto!

Kleine herinnering:

Ubike biedt u sinds kort de mogelijk om de gegevens van uw verkooppunt eenvoudig aan te passen: contactinfo, verkochte merken + uw toepassing (en/of geleidelijke versoepeling) van de “COVID-19 maatregelen” (raadpleeg hiervoor de tutorial in « Planet & You »/ News). Dit is belangrijk, want de eerste reflex van de werknemers is vaak het raadplegen van de online “mapping tool” waarop deze informatie terug te vinden is (https://apps.ubike.be/nl/ushop).

We staan meer dan ooit aan uw zijde om te bouwen aan een beloftevolle toekomst.

BEDANKT voor jullie hulp & zorg goed voor uzelf,

Uw Ubike-team.

☝ PS, niet vergeten: Eén enkele offerte per werknemer in « Planet & You ». Offertes onderling vergelijken gebeurt buiten het systeem om. Bedankt om hierop te letten.

Zie meer

Een nieuw fietsplan : Tucrail vanaf 7/5/2020 tem 27/5/2020

donderdag 7 mei 2020

Nog eentje!

Deze crisis heeft in ieder geval één voordeel gehad: het belang van de fiets nog meer te versterken.Tucrail, Belgische reus van de spoorweginfrastructuur, heeft dit goed begrepen door hun vertrouwen nogmaals te vernieuwen en de mogelijkheid toe te kennen aan hun 850 werknemers om een (e-)bike te kiezen vanaf donderdag 7/5/2020 tot woensdag 27/5/2020. Voor de leveringen hiervan zal u wel moeten wachten tot 1/7/2020.

Naast Tucrail, beginnen samenwerkingen met Safran Aero Boosters, Carmeuse, Elia en vele andere in de komende weken. Meer info volgt later.

Ter herinnering: Ubike heeft een tool ontwikkeld (zie tutorial in news/Planet&You) waar u uw gegevens betreffende uw verkooppunt zelf kan aanpassen : contact informatie, verkochte merken + uw “COVID-19” inperkingsmaatregelen en het opheffen van deze. Vergeet niet dat een van de eerste reflexen van de werknemers van onze klanten is om de online “mapping “waarop deze informatie verschijnt(https://apps.ubike.be/nl/ushop)

Meer dan ooit staan wij aan uw zijde om een nog betere toekomst samen op te bouwen.

Uw Ubike tribe

Zie meer

COVID-19 maatregelen : Hoe moet ik mijn profiel in Planet & You aanpassen?

dinsdag 7 april 2020

via volgende link

Zie meer

MOOI: EINDELIJK POSITIEF NIEUWS !

maandag 6 april 2020

MOOI: EINDELIJK POSITIEF NIEUWS !

1/ Carmeuse, de reus van kalk en calciumcarbonaat, heeft besloten zijn fietsplan te vernieuwen in 2 fasen:

Fase 1 voor managers, van 3/4/2020 tot 20/4/2020

Fase 2, voor bedienden en arbeiders - vanaf 1/6/2020

U kunt de werknemers via telefoon, e-mail of via uw website/ webshop oriënteren.

Zoals gewoonlijk gaan vaste offertes via “Planet & You”.

2/ Hiernaast zullen ook Cofidis, ING, Safran, Tucrail en andere grote bedrijven met ons beginnen : we keep you posted !

3/ BELANGRIJK: vergeet niet uw COVID-19 profiel in “Planet & You” aan te passen.

Meer info in de e-mailing en in de “tutorial” (in de news hieronder).

Wij staan meer dan ooit aan uw zijde en wensen u veel sterkte!

Stay Safe,

uw “dedicated” Ubike tribe

Zie meer

Een nieuw Fietsplan - Sanha Fittings 09/03/2020 - 30/09/2020

woensdag 4 maart 2020

Beste Ushop,

Met de lente in aantocht (allez, met een beetje goed wil toch?), is Ubike verheugd om jullie een nieuwe klant voor te stellen: Sanha Fittings BVBA.

Deze dochteronderneming van SANHA GmbH & Co KG (een toonaangevende Europese fabrikanten van leidingsystemen voor verwarming, sanitair, koeling en industriële installaties met meer dan 50 jaar ervaring) heeft sinds de jaren ’70 een productiefaciliteit in Ternat en biedt tussen 09/03 en 30/09/2020 aan een 100-tal van haar werknemers de mogelijkheid om een (elektrische) fiets of Speed Pedelec mét accessoires aan te schaffen via de Ushops. En dit tot een bedrag van 5000€!

U kan de fietsen na het doorlopen van de gewoonlijke bestellings- en validatieprocedure onmiddellijk leveren. Zoals steeds vragen we jullie vriendelijk om ons de ondertekende leveringsbon binnen de 48u na levering door te sturen. Bedankt voor jullie goede opvolging!

Wij wensen jullie alvast een vlotte start van het voorjaar en een goed verkoop toe!

Het Ubike tribe.

Zie meer

Nieuwe samenwerkingen

donderdag 28 november 2019

Ubike Mobility Solutions is trots nieuwe samenwerkingen aan te kondigen:

 1. Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) (gevestigd in Brussel) fietsplan van 12/12/2019 t.e.m. 18/01/2019 (30-tal werknemers)
 2. Centran (Louvain-La-Neuve, Mont- Saint-Guibert en Luik) fietsplan van 02/12 /2019tot 31/12/2019 (50-tal werknemers)
 3. Naast de nieuwe samenwerkingen, tekende Business and Decision (bestaande klant gevestigd in Brussel) voor een tweede fietsplan deze verloopt van 02/122019 tot 17/12/2019 ( 300-tal werknemers)

 

Kijkt u alvast eens na of u uw aanmeldgegevens voor Planet & You nog binnen handbereik heeft en/of uw medewerkers op de hoogte zijn van de procedures (handleiding beschikbaar op de FAQ in Planet & You).

 

Bedankt voor uw vertrouwen!

Zie meer

ING : round 2

zondag 13 oktober 2019

Na het succes van vorig jaar bevestigt ING haar vertrouwen in Ubike en lanceert het volgende week haar nieuwe FLEX Plan. U kan uw offertes voor werknemers die bij u in het kader van Flex Plan een fiets willen bestellen, indienen tussen 14/10/2019 en 9/11/2019 in ons systeem Planet&You. De leveringen van de fietsen starten vanaf 1 januari 2020. 

De principes van vorig jaar en voor andere klanten gelden hier ook: Alleen offertes ingediend via Planet & You worden aanvaard.

ING telt 7000 werknemers in België en een deel daarvan woont of werkt zeker bij u in de buurt. Wij rekenen dus vanaf vandaag op uw professionalisme voor een goede ontvangst, raad en begeleiding van onze klanten.

Gelieve al uw medewerkers ook op de hoogte te brengen van de procedures van Ubike & ING, zodat iedereen 100% klaar is voor 14/10 (tutorial in FAQ)

Om u nog beter te kunnen helpen bij de begeleiding van de ING werknemers, is er nu ook een FAQ in uw Planet&You omgeving. Indien u graag nog bepaalde onderwerpen behandeld ziet, mag u ons dat zeker laten weten.

Laten we samen van dit Flex Plan een succes maken!

Bedankt voor uw vertrouwen!

Het Ubike team

Zie meer

Nieuwe samenwerking : Firmenich

donderdag 4 juli 2019

Een nieuwe samenwerking is net begonnen tussen Firmenich & Ubike.

 

Het fietsplan van Firmenich loopt vanaf 1/7/19 open t.e.m 15/9/2019

De" Do’s & Dont’s" van de Bike Policy vindt u door op de button van Firmenich te klikken in uw dashboard in Planet & You.

Firmenich is actief in de regio Louvain-La-Neuve en heeft 250 medewerkers in dienst die verspreid over heel België wonen.

Zij ontwikkelen en produceren smaken en geuren voor de voedingsmiddelenindustrie,

Ook u krijgt dus mogelijk een mecewerker van Firmenich over de vloer.

Zie meer

Nieuwe samenwerking : Tucrail

vrijdag 3 mei 2019

Wij  kondigen u aan dat de spoorweginfrastructuur-specialist Tucrail (Infrabel) besloten heeft om met Ubike te werken.

We spreken hier over honderden werknemers over heel het land.

De deal opent maandag 6/5/19 en sluit zondag 26/5/19 maar noteer dat leveringen maar pas vanaf 1/7/2019 plaats kunnen vinden.

wij nodigen u uit om de do's & dont's van Tucrail vanaf maandag op de klant omgeving in Planet & You te ontdekken om zeker te zijn 100% voorbereid te zijn eens dat de Tucrail-medewerkers zullen binnen komen.

wij blijven ter uw beschikking voor verdere informatie.en wensen u veel succes!

Zie meer

Carmeuse

woensdag 3 april 2019

Vanaf 04/04 middag, sluit zich onze klant Carmeuse aan bij ons voor een eerste golf van bestellingen.

Tot 20/04 kunnen de werknemers hun fietsen bij u kiezen.

Verwelkom ze aub (zoals altijd) op de leukste en meest professionele manier!

Uw Ubike-Team

Zie meer

Europcar & Ubike in de spotlights in LaLibreNetwort

donderdag 28 februari 2019

Europcar heeft een hele pagina verkregen in deze maandelijkse februari editie van  'LaLibreNetwork'. 

Ubike is er gementionneerd samen met U, de Ubike points en partners.

We verwachten veel goeds van deze samenwerking en zijn ervan overtuigd dat deze voor iedereen voordelig word! 

 

Tot snel voor meer avonturen! 

Uw Ubike team

Zie meer

Nieuwe mobiliteit & nieuwe samenwerkingen

vrijdag 18 januari 2019

 Ubike wenst u een schitterend 2019 en bedankt u nog voor uw vertrouwen.

Big news voor het autosalon 2019: de nieuwe mobiliteit is te zien op Paleis 10 !

In het kader van onze nieuwe samenwerking met Europcar, zal Ubike op hun stand aanwezig zijn onder de benaming « Europcarbikes powered by Ubike ». Kom en ontdek de laatste trends op gebied van mobiliteit tussen 19 en 21 januari 2019.

.

https://www.autosalon.be/documents/plan_salon_2019.pdf

https://www.wearemobility.be/

WANNEER?

19/01/2019 van 10:30 tot 19:00

20/01/2019 van 10:30 tot 19:00

21/01/2019 van 10:30 tot 22:00

Wat de nieuwe samenwerkingen betreft, werd onze partnership met Cencenelec, grote speler op gebied van elektrotechnische standaardisatie, recentelijk vernieuwd.

 

Tot binnenkort voor nieuwe avonturen en nogmaals bedankt voor uw vertrouwen

 

Uw Ubike tribe

Zie meer

HO!HO!HO!

maandag 7 januari 2019

De kerstman bracht ons twee bekende namen op de Belgische markt die we vanaf nu kunnen bijtellen bij onze klanten: Europcar & Tucrail/Infrabel.

Nu dat ING-bestellingen achter de rug zitten, moeten wij de leveringen in het oog houden daar deze van 1 tot 31/01/2019 zullen gebeuren. Vergeet niet om alle informatie ivm de bestelling, de ontvangst, de levering, framenr in het systeem in te voeren en de afleveringsbon via Planet & You af te drukken.

Wij wensen u uitstekende eindejaarfeesten.

Nogmaals bedankt voor uw vertrouwen, wij verheugen ons om u aan onze zijde te hebben in 2019.

 

Uw Ubike-Team : Adrien, Alexander, Benjamin, Carmine, Daphné, David, Frederic, Victor, Michel, Rémi, Sylvain, Youcef

Zie meer

ING, last run!

vrijdag 16 november 2018

Geef het beste advies aan de medewerkers van de ING bank en stuur ons hun aanbiedingen (voor (e-)bikes die voor 31 januari 2019 leverbaar zijn) via "Planet & You" voor zaterdag 24 november 's avonds.

BEDANKT dat u ons hebt begeleid in dit succes! ;O)

Uw Ubike-Team

Zie meer

ING & P&V

maandag 1 oktober 2018

Na Bank Van Breda & Athlon (wiens klant Fidea zijn fietsplan binnenkort gaat beginnen), hebben ING en P&V hun vertrouwen in Ubike gesteld.

ING heeft +/-7000 werknemers in België. Terwijl de bevolking van Bank Van Breda & P&V (+/-1000 mensen) grotendeels in Brussel en Antwerpen & omgeving geconcentreerd zijn, zijn Athlon & ING nationale spelers.

Bestellingen van de ING fietsen zullen tussen 30/10/2018 en 24/11/2018 's avonds geplaatst moeten worden en de levering van de bestelde fietsen zal tussen 1 en 31/01/2019 moeten gebeuren. ING medewerkers kunnen ofwel in uw regio wonen, ofwel werken. Klik hier voor meer informatie ivm de geografische spreiding van het ING-personneel.

Zie meer

Herinnering

dinsdag 18 september 2018

Ubike heeft besloten om alleen te werken met de merken die u verdeeld. Er is dus geen sprake meer van merken bij jullie te laten leveren waarmee wij direct werken : u beheert alles van A tot Z.

Zie meer